Sertağaç Döşeme Örneği

Son güncelleme 15 Ağustos 2022, 07:15

Tüm ev geliştirme projeleri paranızın karşılığını tam anlamıyla vermez. Bazıları görünmez bir şeye para harcıyormuş gibi hissedebilir.

Ancak, yeni döşeme tam tersi. Bazı tahminler, yeni ahşap döşemenin %70 ila %80 yatırım getirisi. Emlakçılar, yakın zamanda satmayı planlıyorsanız, evinize %2,5’e varan değer kattığını bile öne sürüyorlar.

Sorun, %100 ahşap döşemenin pahalı olması ve uzun vadede daha fazla bakım gerektirmesidir. Birçok ev sahibinin, döşeme seçimi olarak mühendislik parke döşemeye yönelmesinin nedeni budur.

Mühendislik parke döşemenin birçok faydası, onu ev sahipleri arasında son derece popüler hale getirdi. En iyi tasarlanmış parke döşeme seçenekleri ve eviniz için neden bunlardan birini düşünmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Mühendislik Sertağaç Zemin Nasıl Yapılır?

Evinize geleneksel bir parke döşemeyi seçtiğinizde, meşe veya kiraz döşeme gibi sağlam bir parke parçası olan bir tahta parçası koymuş olursunuz.

Mühendislik ürünü bir parke zemin benzersizdir çünkü yine de yüksek kaliteli parkenin üst tabakasından oluşur. Sadece masif parke değil.

Mühendislik parke zeminler döşemeyi oluşturan bir dizi katmandan oluşur. Üst katman, çok katmanlı yüksek aşınmaya dayanıklı poliüretan koruma ile kaplanmış sert ağaçtır.

Bu tabakanın altında, kontrplak gibi birbirine yapıştırılmış çok sayıda ahşap kaplama tabakası bulunur. Bunlar, kurulum sırasında birbirine bağlanabilen şeritler halinde üretilir.

Mühendislik ahşap döşeme, üreticinin kalitesine bağlı olarak kalınlıkta değişiklik gösterecektir. Kalite seviyesi ve maliyet, genellikle döşemenin tepesindeki masif ahşap tabakanın aşınma tabakasının kalınlığına doğrudan bağlıdır.

Mühendislik Sertağaç Zeminin Artılarını Düşünün

Tasarlanmış parke döşemeye bağlı bir dizi fayda vardır. Bu yüzden birçok ev sahibi için bu kadar popüler bir seçim haline geldi.

Mühendislik parke zemin, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli ahşap türlerinde mevcuttur:

  • Meşe
  • Akçaağaç
  • hickory
  • huş ağacı
  • Kiraz
  • Ceviz
  • Afrika maun
  • kaplanağacı

Bu tip döşeme aynı zamanda genişten dara kadar çok çeşitli tahta boyutlarında gelir. Üst yüzey, arzu ettiğiniz görünüme ve üreticiye bağlı olarak da değişebilir. Tüketicilere mühendislik ürünü parke döşeme için sonsuz bir seçenek kaynağı sunar.

Her türlü ahşap döşeme, su ve nem hasarı riskini taşır. Yine de mühendislik ürünü sert ağaçlar, birden fazla çekirdek katmanıyla geldikleri için daha dayanıklı görünüyor.

Bu çekirdek katmanlar, bu döşemenin neme veya ısıya tepki verme olasılığını azaltır. Neme, sıcaklık değişimlerine ve hatta neme maruz kaldığında genişlemez, büzülmez veya kaymaz.

Bazen geleneksel parke döşeme, belirli yerler için iyi bir seçim değildir. Bunlar, radyant bir ısı kaynağının üzerinde veya beton üzerinde olabilir. Mühendislik parke döşeme, bu durumlarda daha fazla stabilite sunar.

Diğer bir avantaj, bu tip döşemenin, mevcut bir döşeme yüzeyi ile eşleşmeyi kolaylaştıran çeşitli kalınlıklara sahip olmasıdır.

Mühendislik parke döşeme, genellikle geleneksel masif ahşap döşemeden daha ucuzdur.

Mühendislik Parke Döşeme Eksileri

Mühendislik parke döşeme ile dikkate alınması gereken birkaç potansiyel dezavantaj vardır.

Bu tür döşeme, masif ahşap döşeme ahşabının yenilenmesine izin vermez. Üstte masif ahşap katman olsa da, genellikle incedir ve yalnızca bir kez yeniden cilalamaya uygundur.

Bu tür döşeme daha dayanıklı olsa da yine de parkedir ve bazı bakım ihtiyaçları vardır. Döşemedeki olası çizikler ve ezikler konusunda hala dikkatli olmanız en iyisi olacaktır.

Son olarak, kalitenin farkında olmak istersiniz. Bazı üreticiler maliyetleri düşürmek için kaliteyi de düşürüyor. Katmanlar, maliyeti düşürmesine rağmen daha ince ve daha az dayanıklıdır.

Mühendislik parke döşeme için bazı ilginç seçeneklere daha yakından bakalım.

1. Yapıştırıcı Kurulumu

Hangi mühendislik parke döşemesinin sizin için en iyi olduğuna karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bir karar, kurulum yöntemidir.

Popüler bir seçenek, tutkalsız kurulumdur. Bu döşeme tarzı yapıştırıcıya ihtiyaç duymaz, bunun yerine zemini yerinde tutan, birbirine kenetlenen dil ve kilit kenarlarını kullanır.

Döşemeyi bir tutkal kaynağı kullanarak da kurmayı tercih edebilirsiniz. Bazı zeminler, zeminin yüzeyine uygulanan yapıştırıcıya ihtiyaç duyacak, diğerleri ise önceden yapıştırılmış olarak gelecektir.

2. Çivilemeli Kurulum Yöntemi

Bazı insanlar ahşap döşemeyi çivilemeyi tercih eder. Bu seçenek, halihazırda bir ahşap alt zemin bulunduğunda kullanılır.

Bu, diğer seçenekler kadar popüler olmasa da güvenli bir yükleme yöntemidir.

Halihazırda güvenli ve düz bir ahşap alt zemininiz varsa, bu yöntemi kullanmak istersiniz. Ayrıca çivilerle sabitleneceği için yapıştırılmış veya önceden yapıştırılmış zeminlere de ihtiyacınız olmaz.

3. Tıkla-Kilitle Kurulum Yöntemi

En yeni mühendislik parke döşeme seçeneklerinin çoğu, tıklama ve kilitleme kurulum yöntemini kullanır. İster zeminlerinizi bir profesyonele yaptırmış olun, ister kendiniz kurun, bu popüler bir seçimdir.

Bu kurulum yönteminde her panonun iki yüzü vardır. Biri dil benzeri, diğeri oluk benzeri bir tarafa sahiptir. Dil ve oluk birbirine tıklar ve zemin parçalarını birbirine kilitler.

Bu, üzerine kurduğunuz yüzey üzerinde yüzen bir zemin oluşturur. Yine de zeminin yüzdüğü gerçeğine aldanmayın ve bu çok güvenli bir kurulum yöntemidir.

Ayrıca çivi veya yapıştırıcı gerekmediğinden hızlı ve daha ucuzdur.

4. Dokulu Mühendislik Parke Döşeme

Mühendislik parke döşemenin birçok avantajından biri, çok çeşitli seçeneklerdir. Göz önünde bulunduracağınız bir seçenek, parke yüzeyinin nasıl göründüğüdür.

Bazı stiller, dokulu mühendislik parkesine sahiptir. Bunlar şunları içerir:

  • sıkıntılı
  • Tel fırçalanmış
  • el-kazınmış

Bu dokulu yüzeylerin amacı, mühendislik ürünü parke döşemeye daha gerçekçi bir görünüm kazandırmaktır.

İster eskitilmiş, ister tel fırçalanmış veya elle kazınmış olsun, her biri masif ahşabın zamanla kazanabileceği görünümü verir. Bonus, görünümü maliyet olmadan elde etmenizdir.

5. İşlenmiş Sert Ahşap için Alternatif Kaplamalar

İşlenmiş sert ahşabın bir diğer önemli avantajı, görünüşte sonsuz cila seçenekleridir. Elbette meşe, akçaağaç veya kiraz görünümünü beğenebilirsin.

Ancak üreticilerin yapabileceği şey, bu ahşaplardan herhangi birine bakmak ve döşeme seçeneklerini genişletmek için çok sayıda alternatif kaplama uygulamaktır.

Bu şunları içerebilir:

  • Mat kaplama
  • Saten kaplama
  • Petrol mühendislik döşeme
  • Duman bitmiş döşeme

Bunu böyle düşünün. Meşe görünümünü sevebilirsin. Ama sonra meşeyi alıp tüketiciler için daha fazla seçenek elde etmek için tüm bu seçenekleri uygularsınız. Bu kadar çok seçenekle tam anlamıyla aradığınız görünümü yaratabilirsiniz.

6. Desenli Parke Mühendislik Döşeme

Döşemede bir başka popüler seçenek, döşemenin döşendiği deseni içerir.

1960’larda oldukça popüler olan parke zeminleri hatırlayacak kadar yaşlı olmayabilirsiniz. Bil bakalım ne oldu, geri döndüler.

Belirli bir desen kullanılarak çeşitli parke mühendislik döşeme seçenekleri de kurulabilir.

Şu anda moda olan bir seçim balıksırtı desenidir.

7. Doğrudan Basınçlı Döşeme

Döşemeniz için bir diğer husus, döşemeyi yapmak için kullanılan üretim yöntemidir. Bir seçenek, doğrudan basınçla tasarlanmış döşemedir.

Doğrudan basınçlı döşeme, birçok döşeme katmanı içerir, ancak bunlar tek bir adımda birlikte aşılanır. Sonuçta bu, katmanlar arasındaki bağın o kadar güçlü olmadığı anlamına gelir.

Bu üretim yöntemi sizi yanıltmasın. Levhalar yırtılmadan veya kırılmadan kullanılabilir ve birçok konut ortamında yaygın olarak kullanılır.

Bu yöntem daha ucuz olma eğilimindedir ve bu da onu popüler bir seçim haline getirir.

8. Yüksek Basınçlı Mühendislik Döşeme

Doğrudan basınçlı döşemeden daha dayanıklı, yüksek basınçlı mühendislik döşemesidir. Daha dayanıklı olmanın ötesinde, suya, kimyasallara ve yangın hasarına karşı da direnç sunarlar.

Bu tür döşeme, döşeme katmanlarının fenolik reçine içinde ve basınç altında doyurulmasıyla yapılır. Termoset, katmanları diğer seçeneklerden daha güçlü hale getirmek için birleştirmek için kullanılır.

Bu zeminler, dayanıklılıkları nedeniyle ticari alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

9. Tahta Genişliği

Seçtiğiniz ahşabın türü ne olursa olsun, bir başka husus da döşeme için tahta genişliğidir.

Dar tahta levhalar genellikle 4″ genişliğindedir. Orta tahta levhalar genellikle 5″ genişliğindedir. Geniş genişlikteki panoların genişliği 5 ″’den fazladır.

Seçtiğiniz plakaların genişliği, zeminin genel estetiğini değiştirebilir.

10. Kalınlık

Son olarak, döşemenin kalınlığı değişir. Mevcut bir zeminle eşleştiriyorsanız, seçtiğiniz döşemenin kalınlığını dikkate almak isteyebilirsiniz.

Genel olarak, zemin ne kadar ince olursa, o kadar ucuz olur. Temel olarak, döşemeyi oluşturmak için daha az katman kullanıldığı anlamına gelir.

Eviniz için Mühendislik Sertağaç Döşemeyi Düşünün

Pek çok insan, mühendislik ürünü parke döşemenin birçok avantajını fark etmeye başladı. Çok sayıda seçenek, masif ahşaba göre daha düşük maliyet ve yüksek düzeyde dayanıklılık ile; mükemmel bir döşeme seçimidir.

Eviniz veya ofisiniz için tasarlanmış parke döşeme hakkında daha fazla bilgi edinmek veya envanter seçeneklerimizi tartışmak istiyorsanız, bugün bizimle iletişime geçin.

Hakkında admin